Sagostigen

Sagostigen – Hjälp Olivia i jakten på hennes försvunna sko!

Välkommen till Sagostigen på Dössberget. Möt Olivia och hennes vänner i jakten på Olivias försvunna sko! Sagostigen är en spännande berättelse där vi får följa Olivia och alla hon möter på ett omtumlande äventyr. Gå in genom portalen och in i sagans värd. Följ med Olivia längs stigen, hitta stationerna, lyssna på sagan och upptäck en massa spännande saker utefter vägen. Här får vi stifta bekantskap med Näbb-Nils, Elin Ekorre, björnen Bull och många fler som vill hjälpa Olivia att hitta skon, men det är vissa villkor med i bilden…

Sagostigen grundar sig på boken ”Olivias nyâ skor” skriven av Sara Källström bördig från Bjursås. Vi hoppas att vår Sagostig ska väcka intresse för vår natur och kultur och uppmuntra till lek ute i det fria. Vi vill på ett roligt och intresseväckande sätt visa på hur man levde och talade förr i tiden i Bjursås.

Gå stigen tillsammans med familjen eller på egen hand. Det blir en rolig, lättillgänglig, spännande och fantasifull upplevelse för såväl barn som vuxna. Börja Sagostigen genom att gå igenom portalen intill Gammelgården, följ sedan den slingrande stigen runt i skogen bakom Gammelgården förbi grisarna, hönsen, ankorna, kaninerna och kalkonerna.

När du följer stigen kommer du till tio olika stationer där du får ta del av många olika upplevelser, utmaningar och får via en QR-kod delar av sagan uppläst i din mobil. Du kan välja att få sagan uppläst på bjursmål, svenska och engelska. När du gått hela stigen och kommer till slutet har du fått ta del av hela sagan och fått ta del av en massa upplevelser och kan sedan fortsätta till lekplatsen där andra utmaningar finns.

Ålder för Sagostigen är cirka 3-12 år, barn under 6 år i vuxens sällskap. Dössberget är lätt att nå med bil och det finns bra parkeringsmöjligheter. Det går att ta sig fram med barnvagn och rullstol. Sagostigen är cirka 200 meter lång och tar cirka 1 timme. Med andra aktiviteter tillagda har man mycket att upptäcka och kan utan problem tillbringa en dag på Dössberget.